• Home
  • Braniteljske udruge: ‘Nedopustivo je da hrvatska Vlada ruši referendumske temelje demokracije’

Braniteljske udruge: ‘Nedopustivo je da hrvatska Vlada ruši referendumske temelje demokracije’

Platforma suverenista koju čine Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Građanska inicijativa Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene Domovinskog rata – Zadar i Građanska inicijativa Ivo Pilar obratila se europskim i međunarodnim institucijama zbog grubog kršenjenja ustava od Vlade RH.

Vlada RH protuustavno zaustavlja i sabotira referendumske inicijative koje su osnovni temelj demokracije, kažu iz platforme u svom priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

“Svjedoci smo kako birokratski aparat grčevito sabotira referendumsku inicijativu o Istanbulskoj konvenciji i referendumsku inicijativu o izmjeni izbornog zakona, te tako volju malih interesnih skupina pokušavaju nametnuti cijelome narodu, ne pružajući mu ni prigodu izjašnjavanja.

Nedavno smo promatrali primjer referendumske inicijative Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koja je ispunila sve uvjete za raspisivanje referenduma, uz 582 000 potpisa i potvrdu da pitanje nije protuustavno. Unatoč svemu Ustavni sud pitijskom odlukom zaustavlja referendum”

Hrvatski narod je 888 godina uspio sačuvati svoj slobodarski duh i želju za suverenizmom. Referendum je u temeljima tih nastojanja i nećemo dopustiti skupini fiškalskih i birokratskih manipulatora da nam to oduzmu”, stoji u priopćenju.

Izvor: narod.hr

Foto: Narod odlučuje