• Home
  • Dr. sc. Sanja Bilač: ‘Jedino tko može dati mišljenje o valjanosti potpisa je grafolog, a HNS možemo prijaviti zbog lažne prijave’

Dr. sc. Sanja Bilač: ‘Jedino tko može dati mišljenje o valjanosti potpisa je grafolog, a HNS možemo prijaviti zbog lažne prijave’

“Prema Izvješću vlade, većina nevažećih potpisa odbačena je zbog tog što su nečitki. Znači nečitkost je kriterij zbog kojeg su potpisi proglašavani nevaljanim. Postavljam pitanje u kojoj to pravnoj državi, na kojem sudu bi ovakvo tumačenje djelatnika ili državnih službenika bilo temelj presude? Jedino tko može dati mišljenje o valjanosti potpisa je grafolog. Potpuno je jasna manipulacija i zlouporaba vlasti Andreja Plenkovića”, za HRT je kazala dr. sc. Sanja Bilač, koordinatorica GI Narod odlučuje.

Kuščević tvrdi: ‘31.000 nečitkih potpisa za prvo i drugo referendumsko pitanje’

Zašto je ministar Kuščević dvije različite referendumske inicijative stavio u jedno izvješće?

Prijava HNS je još jedan primjer koordinirane akcije Plenkovića i koalicijskih partnera s ciljem zastrašivanja građanske inicijative. Ali HNS zaboravlja da u demokratskim društvima krivnju treba dokazati. I zbog toga mi možemo podnijeti kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje.”

“Provjerom broja za sva tri zahtjeva jednoglasno je utvrđeno da ni za jedan zahtjev nije prikupljen dovoljan broj potpisa”, iznio je ministar uprave Lovro Kuščević na sjednici Vlade u srijedu.

Igor Peternel brutalno oprao Plenkovića i Kuščevića: “Siguran sam da je i moj potpis poništen”

U izvješću Kuščevićevog Povjerenstva navodi se kako je za prvo referendusmko pitanje GI Narod odlučuje neispravno 40 875 potpisa od sveukupno 412 325, dok je za drugo referendumsko pitanje neispravno 40 666 potpisa od njih sveukupno 407 835.

Izvor: narod.hr/hrt

Foto: narod.hr