• Home
  • (FOTO) GI Narod odlučuje: ‘Nisi bio anemičan ’91., ne budi ni danas! Izađi na izbore, kazni kradljivce referenduma!’

(FOTO) GI Narod odlučuje: ‘Nisi bio anemičan ’91., ne budi ni danas! Izađi na izbore, kazni kradljivce referenduma!’

Građanska inicijativa Narod odlučuje nastavlja s kampanjom kojom poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament, 26. svibnja, i svojim glasovanjem kazne sve političke opcije koje su hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te posljedično dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj.

Od ponoći teku izborni rokovi za EP: Zbog ‘Lex Kuščević’ iz državnog proračuna strankama 4 milijuna kuna

Plenkoviću su osim toga poručili: “Nisi bio anemičan ’91, ne budi ni danas”

Foto: GI Narod odlučuje

Na jednoj fotografiji je prikazan čelnik SDSS-a Milorad Pupovac te su iz GI Narod odlučuje naveli: “Platili ste naše plakate novcem koji smo vam Plenković i ja ukrali iz proračuna, htjeli vi to ili ne – bili ste dio naše kampanje!”

Foto: GI Narod odlučuje

Također su se osvrnuli na prijateljsku gestu ‘štipanja za stražnjicu’ predsjednika EK Junckera i šef-a HDZ-a Andreja Plenkovića i poručili: “Cijeli program HDZ-a u jednoj slici”.

Foto: GI Narod odlučuje

Osvrnuli su se i na referendumsku inicijativu o promjeni izbornog zakona,  a koja je zaustavljena zbog navodnih 40.000 tisuća nevažećih odnosno nečitkih potpisa te je time pogažena volja skoro 400 000 hrvatskih građana i birača koji su sukladno zakonu i Ustavu svojim potpisom zatražili referendum. U krađi je sudjelovao i SDP koji je poručio:

“Moraju znati da im to nećemo dopustiti!”, kazao je Bernardić dajući svoje mišljenje o referendumu o pravednijem izbornom sustavu.

Foto: GI Narod odlučuje

Podsjetimo, GI Narod odlučuje ističe kako je prikupila dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava – 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev HDZ je u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio referendum koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru.

“Izađi 26.5. na EU izbore i kazni kradljivce referenduma.”

Foto: GI Narod odlučuje

Izvor: narod.hr

Foto: GI Narod odlučuje