• Home
  • (FOTO) Narod odlučuje poziva birače da izađu na EU izbore i kazne kradljivce referenduma: Pogledajte sve poruke koje su poslali!

(FOTO) Narod odlučuje poziva birače da izađu na EU izbore i kazne kradljivce referenduma: Pogledajte sve poruke koje su poslali!

“Nakon brojnih opstrukcija tijekom referendumske inicijative, prema proizvoljnim kriterijima proglasili su prikupljene potpise za referendum nevažećima. Nakon toga nisu dopustili uvid u te “nevažeće” potpise.

26.5. izađi na izbore za Europski parlament i kazni kradljivce referenduma.
Tvoj glas je bitan.”

Poručuju to iz incijative Narod odlučuje u jednoj od svojih objava u kojoj pozivaju građane da izađu na izbore za Europski parlament, 26. svibnja, i svojim glasovanjem kazne sve političke opcije koje su hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te posljedično dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj.

U nedjelju 26.5. na europarlamentarnim izborima birači će imati priliku reći što misle o onima koji su onemogućili provođenje referenduma za promjenu izbornog sustava.

FOTO: “Izađimo na izbore za Europski parlament 26.5. Pokažimo da znamo zaokružiti i kaznimo one koji su nam ukrali referendum!“

“Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti!”, poručuju iz inicijative koju možete pratiti na Facebooku i web stranici GI Narod odlučuje.

“Niska izlaznost na izbore odgovara HDZSDP “stranačkim mašinerijama”. Izađi na EU izbore i kazni kradljivce referenduma. Tvoj glas je bitan”, objavili su.

“26.5. izađi na EU izbore i ne dopusti da u Europskom parlamentu Hrvatsku predstavljaju oni koji “najduže plješću” predsjedniku svoje stranke umjesto narodu”, još je jedna poruka.

Podsjetimo, GI Narod odlučuje prikupila je dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava – 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev vladajući HDZ je u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio raspisivanje referenduma koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru.

Izvor: narod.hr

Foto: Narod odlučuje