• Home
  • (FOTO, VIDEO) GI Narod odlučuje: Pomozite sindikatima da i njima ne ukradu referendum

(FOTO, VIDEO) GI Narod odlučuje: Pomozite sindikatima da i njima ne ukradu referendum

Nakon što je protivno svim demokratskim standardima, preporukama Venecijanske komisije i načelu transparentnosti, Plenkovićeva Vlada spriječila referendum građanske inicijative Narod odlučuje za promjenu izbornog sustava, sada nastavlja u istom smjeru provođenjem kampanje protiv referendumske inicijative “67 je previše”, rekla je Ivana Bilić Antičević, iz građanske inicijative Narod odlučuje na konferenciji za medije u Splitu.

Bilić Antičević je podsjetila na agresivnu kampanju koju je Plenkovićeva Vlada vodila protiv GI Narod odlučuje: iznošenje laži o inicijativi i njenim predstavnicima, zlouporaba medijskih nastupa u svrhu blaćenja inicijative, zlouporaba institucija i zakona na štetu inicijative i druge, što je na koncu rezultiralo neraspisivanjem referenduma.

“Činjenica je, da je sadašnja Vlada, ali i prethodna, poput Vlade Zorana Milanovića, činila sve da građanima oduzme njihovo demokratsko pravo”, rekla je.

Sanja Bilač, članica organizacijskog odbora GI Narod, odlučuje je pozvala građane da podrže raspisivanje referenduma o mirovinskom sustavu najkasnije do subote 11. 5.

“Ne samo da će na taj način građani podržati raspisivanje referenduma već je tajglas u interesu zaštite demokracije u Hrvatskoj. Osvjedočili smo se da aktualni Plenkovićev režim dokida demokratske razvijene standarde u Hrvatskoj. Svojim glasom će hrvatski narod imati prigodu glasati protiv režima koji je na vlasti, koji provodi protureferendumsku kampanju istodobno se koristeći javnim novcem građana i koji stavlja u službu sve državne institucije da zloupotrebljavaju svoj položaj i svoje ovlasti”, rekla je Bilač.

 

Izvor: narod.hr

Foto: Narod.hr