• Home
  • GI Narod odlučuje poziva birače: ‘Izađite na EU izbore i kaznite kradljivce referenduma!’

GI Narod odlučuje poziva birače: ‘Izađite na EU izbore i kaznite kradljivce referenduma!’

Građanska inicijativa Narod odlučuje pokrenula je kampanju kojom poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament, 26. svibnja, i svojim glasovanjem kazne sve političke opcije koje su hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te posljedično dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj.

GI Narod odlučuje prikupila je dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava – 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev HDZ je u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio referendum koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru.

U nedjelju 26.5. na EU izborima birači imaju priliku reći što misle o onima koji su naroduukrali referendum. GI Narod odlučuje poziva sve birače da izađu na izbore i kazne kradljivce referenduma!

Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti!

Pratite Facebook i web GI Narod odlučuje.

VIDEO: “Izađite na EU izbore i kaznite kradljivce referenduma!”

FOTO: “Izađimo na izbore za Europski parlament 26.5. Pokažimo da znamo zaokružiti i kaznimo one koji su nam ukrali referendum!“

Izvor: narod.hr

Foto: Narod odlučuje