• Home
  • GONG poziva na prijavu volontera odnosno „nepravilnosti oko prikupljanja potpisa“

GONG poziva na prijavu volontera odnosno „nepravilnosti oko prikupljanja potpisa“

“S obzirom na upite građana GONG-u o tome gdje i kako prijaviti nepravilnosti oko prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma, u ovom članku se objašnjava što točno razni propisi (ne)pojašnjavaju. Ujedno objavljujemo kontakte državnih tijela kojima se građani mogu obratiti s konkretnim upitima i prijavama”, objavila je nevladina udruga GONG („Građani organizirano nadziru glasanje“) pozivajući na prijavljivanje volontera koji prikupljaju potpise za referendumsku inicijativu Narod odlučuje, koja je usmjerena na izmjene izbornog zakonodavstva.

GONG bi trebala biti neprofitna i od javnih tijela neovisna organizacija, koja djeluje bez sudjelovanja vlasti. No financiraju se iz državnog proračuna i dobro žive praveći se da rade u interesu građana, dok žele cenzurirati neistomišljenike. Financiraju se također iz donacija Sorosevog Otvorenog društva.

Nevladina udruga GONG u više navrata pokazala je svoju pristranost aktivno zauzevši stranu na referendumu o braku, također, bili su protiv referenduma o izbornom sustavu i nisu imali primjerice promatrače na terenu na predsjedničkim izborima. Primjerice udruga “U ime obitelji” imala je 682 promatrača.

Uz to, pokazali su i svoju nestručnost kada su prozvali DIP ili kada su ustvrdili da je predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović “kršenjem propisa ozbiljno ugrozila integritet izbornog procesa”.

Također, Dragan Zelić iz GONG-a, koji je prisustvovao i javnim razgovorima s kandidatima za izbor jednog suca Ustavnog suda 2011. godine, pet godina kasnije opet zauzima mjesto uz članove Odbora, o čemu smo izvijestili ovdje.

Do sada se manje-više pretpostavljalo da GONG, nastao prije više od dvadeset godina, 1997., zapravo prikrivena ekspozitura tzv. lijevo-liberalne političke opcije, te parapolitička organizacija koja je potpuno izgubila vjerodostojnost kada je na legalnom referendumu o braku zauzela jednu stranu, no pravo lice udruge pokazalo se nedavno kada je objavljeno da novi SDP-ov koordinator za medije od 1. svibnja postaje Dragan Zelić. Zelić je inače bio gotovo dva desetljeća visoko pozicionirani dužnosnik i izvršni direktor GONG-a.

Udruga GONG član je Platforme 112 i za vrijeme SDP-ove vlasti primala je izdašna sredstva iz državnog proračuna te je podupirala ideološke pothvate SDP-ove Vlade Zorana Milanovića.

 

Izvor: narod.hr