• Home
  • Grmoja za Narod.hr: ‘Ono što je učinilo Kuščevićevo povjerenstvo nezamislivo je u svakoj normalnoj demokraciji’

Grmoja za Narod.hr: ‘Ono što je učinilo Kuščevićevo povjerenstvo nezamislivo je u svakoj normalnoj demokraciji’

Nastavak sjednice saborskog Odbora za Ustav i poslovnik u petak je prekinut nakon što je Mostov dr. Robert Podolnjak iznio saznanja da je Povjerenstvo, koje je vršilo provjeru potpisa GI Narod odlučuje, uništilo kontrolne liste s popisom potpisa koji su proglašeni nevažećima.

Neočekivano, SDP-ov Peđa Grbin podržao je prof. Podolnjaka, rekavši kako Odbor treba zatražiti od Ministarstva uprave potvrdu jesu li te tvrdnje točne. Zatim je napustio sjednicu kako bi onemogućio postojanje kvoruma za glasovanje te će Odbor o ovoj temi morati nastaviti raspravljati.

(VIDEO) Sjednica Odbora prekinuta, Grmoja: Imamo informacije- da je Povjerenstvo za provjeru potpisa uništilo kontrolne liste- to je skandalozno!

“Mislio sam da će Grbin držati ljestve HDZ-u, no pormijenio je mišljenje”

Za Narod.hr ovu je sjednicu komentirao Mostov Nikola Grmoja, koji je uništenje kontrolnih lista ocijenio skandaloznim te nečim “što je nezamislivo u svakoj normalnoj demokraciji”.

“Meni je ovo isto nova informacija, sada sam ju čuo iz usta profesora Podolnjaka i to me šokiralo. Ne mogu vjerovati da Hrvatski sabor još nije ni dovršilo proceduru, a da je Povjerenstvo Ministarstva uprave, tj. Kuščevićevo povjerenstvo uništilo te kontrolne liste. To je nešto što se u bilo kojoj normalnoj demokraciji ne može ni zamisliti, a kamoli da to rade državne institucije, tj. Ministarstvo uprave.” – rekao je Grmoja i nastavio:

“Dakle, podržavam sve ovo što je prof. Podolnjak napravio da se opstruira namjera HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera da zaustave ovaj referendum. Napao sam na sjednici Odbora i kolegu Grbina jer sam mislio da će držati ljestve HDZ-u, ali možda je taj napad imao i korist jer je on, evo, promijenio stav – rekao je da podržava profesora Podolnjaka i napustio sjednicu- i tako je srušen ovaj kvorum. I još ćemo raspravljati o referendumu i o ovoj prijevari koja se događa.”

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona