• Home
  • Jandroković napao GI „Narod odlučuje“, koordinator Troskot mu odgovorio

Jandroković napao GI „Narod odlučuje“, koordinator Troskot mu odgovorio

U Šibeniku je održana konferencija za župane, gradonačelnike i načelnike iz redova HDZ-a, a s govornice se obratio predsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a Gordan Jandroković.

“Mi smo kralježnica sustava i oni koji upravljaju Hrvatskom“, ustvrdio je Jandroković te dodao “Snaga HDZ-a može se mjeriti s onom koju smo imali 90-tih godina”.

“Hrvatska počiva na političkoj stabilnosti koju generira HDZ. Pojavljuju se oni koji žele razgraditi sustav govoreći kako ništa nije dobro. Nemojmo nasjedati na takve priče koje za cilj imaju afirmaciju onih koji na demokratskim izborima ne mogu dobiti više od 1 posto”, insuinirao je Jandroković.

Na Jandrokovićeve teške tvrdnje odgovorio je Zvonimir Troskot, jedan od predstavnika građanske inicijative “Narod odlučuje”:

“Cilj referenduma je pravedniji izborni sustav – u kojemu HDZ i SDP neće trgovinom u Saboru uvoditi stranke koje imaju podršku birača od 1% i same ne mogu prijeći prag od 4 ili 5%. I cilj je da u Sabor ulaze zastupnici koji imaju najviše glasova birača, a ne da predsjednik Sabora postane gospodin Jandroković sa 808 glasova birača ili da ministar unutarnjih poslova postane gospodin Božinović sa 472 glasa. Dobro kaže gospodin Jandroković, nemojmo nasjedati na prazne priče.”

 

Izvor: narod.hr