• Home
  • Krešimir Miletić: ‘Plenković otvara svjetonazorske teme kako bi svjetla pozornice maknuo s teme izbornog referenduma’

Krešimir Miletić: ‘Plenković otvara svjetonazorske teme kako bi svjetla pozornice maknuo s teme izbornog referenduma’

“Plenković opet namjerno i ciljano otvara svjetonazorsku temu i to dvije, o udomljavanju djece od strane gay parova i o pobačaju, kako bi svjetla pozornice maknuo sa teme referenduma u kojoj prevara postaje toliko očita da čak i podružnica SDP-a, GONG, ne može i ne želi pokrivati ovaj groteskni igrokaz”, prokomentirao je putem svog Facebook profila Krešimir Miletić, jedan je od koordinatora GI Narod odlučuje, diplomirani socijalni radnik i društveni aktivist čiju objavu prenosimo u cijelosti.

“Kao i temu ratifikacije Istanbulske konvencije točno pred početak prikupljanja potpisa za izmjenu izbornog sustava, kako bi se tada fokus i snaga mreže civilnog društva oslabila i podijelila na dvije teme.

Sada Plenković igra igru “good cop, bad cop”, gdje će nakon neviđene krađe referenduma i doslovnog podrivanja i rušenja ustavnog poretka, otvorene uzurpacije i zlouporabe državnih institucija, ponuditi novi igrokaz u kojem HDZ navodno spašava obitelj i kršćanske vrijednosti, na temi udomljavanja.

Pa će s Bandićem napraviti većinu bez HNS-a, iako za izglasavanje zakona i ne treba 76 ruku jer je u uobičajenom kvorumu polupraznog sabora dovoljno i znatno manje.
Ovime Plenković želi postići nekoliko ciljeva.

Prvi je da se javnost odmakne od debakla krađe referenduma. Drugi je retuširanje HDZ-a uoči europskih izbora. I u tome mu pomaže HNS glumeći krizu oko zakona o udomiteljstvu.

Treći je da pokuša spriječiti nezadrživi rast Neovisnih za Hrvatsku, forsirajući teme kojima hrani i ojačava marginalnu političku skupinu koju želi podvaliti biračima kao novo okupljalište desnice, a u stvarnosti novu kontroliranu prevaru.

Četvrti i najopasniji cilj je u zavjetrini novog medijskog svjetonazorskog natezanja donijeti novi zakon o referendumu kojim će biti praktički nemoguće prikupiti potpise i organizirati novu referendumsku inicijativu od strane birača.

Osim ako se prije toga ne pokrene nova referendumska inicijativa, po važećem zakonu.
A koju će vrlo vjerojatno (ne)svjesno opstruirati srčanom bitkom oko neke od serviranih svjetonazorskih tema i duda varalica vješto uzgajano tzv. okupljalište desnice”, zaključio je Miletić.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona