• Home
  • Kritičar referenduma o neovisnosti Hrvatske, Dejan Jović, napao i referendum o promjeni izbornog sustava

Kritičar referenduma o neovisnosti Hrvatske, Dejan Jović, napao i referendum o promjeni izbornog sustava

Inicijativa “Crkva odlučuje” ima ideju kako bi mogli ući u Sabor. Smanjiti izborni prag, jer im ankete pokazuju da imaju ispod pet posto“, napisao je na Twitteru prof. dr. sc. Dejan Jović, bivši savjetnik bivšeg predsjednika Ive Josipovića komentirajući predstavljanje referendumskih pitanja za promjenu izbornog sustava GI Narod odlučuje.

Podsjetimo, prof. dr. sc. Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti i predavač na Hrvatskom vojnom učilištu svojedobno je bio glavni analitičar tadašnjeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Josipović ga je 2014. smijenio zbog udara na sam temelj hrvatske samostalnosti tvrdnjama da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski.

Jović je tada u časopisu za politologiju Fakulteta političkih znanosti “Politička misao” ustvrdio kako su referendumi o nezavisnosti u bivšoj Jugoslaviji, osim crnogorskog iz 2006., bili vrlo neliberalni.

“Nije bilo dovoljno slobode. A nema je ni danas. Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših referenduma o nezavisnosti”, ustvrdio je Jović u komentaru pod naslovom “Samo u mitovima svaki narod želi državu. U stvarnosti – ne”.

 

Izvor: narod.hr