• Home
  • Kuščević bahato prema saborskim zastupnicima Mosta: ‘Ako ne mogu sami popuniti zahtjev za uvidom u kontrolne liste, mogu to učiniti djelatnici ministarstva’

Kuščević bahato prema saborskim zastupnicima Mosta: ‘Ako ne mogu sami popuniti zahtjev za uvidom u kontrolne liste, mogu to učiniti djelatnici ministarstva’

“Ja bih vas molio da me ostavite na miru glede Mostovih saborskih zastupnika, ne želim komentirati te laži i obmane, sramota je da se saborski zastupnici tako ponašaju”, bahato je odbrusio HDZ-ov ministar uprave Lovro Kuščević na novinarsko pitanje o činjenici da su Mostovi saborski zastupnici u četvrtak otišli u Ministarstvo uprave kako bi zatražili uvid u kontrolne liste navodno nevažećih potpisa GI Narod odlučuje.

Kuščević je kazao da Mostovi zastupnici trebaju popuniti zahtjev za uvidom u kontrolne liste te da će im on biti odobren u zakonskom roku.

Međutim, novinar je podsjetio ministra uprave na njegove vlastite riječi – da je dovoljno stisnuti ‘ENTER’ i da će se kontrolne liste isprintati.

Kuščević je izignorirao ovu opasku te je poručio da Mostovci trebaju “staviti na papir što žele, a ako im nema tko to napisati pomoći će im zaposlenici ministarstva”.

Podsjetimo, Mostovi saborski zastupnici prof. Robert Podolnjak, Miro Bulj i Marko Sladoljev otišli su u četvrtak u Ministarstvo uprave zatražiti uvid u kontrolne liste i navodno nevažeće potpise budući da im je u Hrvatskom saboru rečeno da Sabor nema podatke o istima, a ministar Kuščević im je poručio da “se samo stisne ENTER i kontrolne liste se isprintaju u 15 minuta”.

U Minstarstvu ih je primila državna tajnica HDZ- ova Josipa Rimac koja im je poručila da moraju podnijeti službeni zahtjev kako bi im se uvid omogućio.

Kako ističe Sladoljev za Narod.hr, nije im rečeno kada će im zahtjev biti odobren te smatraju da se radi o odugovlačenju.

“Riječ je o odugovlačenju, čekaju da prođe glasovanje o prijedlogu Zaključka povodom izvješća o provedenoj provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača koje će biti u petak”, kazao je Sladoljev.

(VIDEO) Most u Kuščevićevom ministarstvu zatražio uvid u kontrolne liste i diskvalificirane potpise Narod odlučuje: ‘Samo odugovlače’

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona