• Home
  • Miro Bulj o GI Narod odlučuje: HDZ i SDP skrivaju svoj nerad i pljunuli su u lice 400.000 građana kojima nisu omogućili referendum

Miro Bulj o GI Narod odlučuje: HDZ i SDP skrivaju svoj nerad i pljunuli su u lice 400.000 građana kojima nisu omogućili referendum

Na zadnjem mjestu na MOST-ovoj listi za Europski parlament nalazi se Miro Bulj.

“Nikada nisam osjećao potrebu ni da budem saborski zastupnik, jer sam ja aktivist, ali kada vidim kako su se do sada ponašale hrvatske političke elite, da u EU nisu napravile puno toga za Hrvatsku, onda je jasno da su ovo važni izbori, da treba povećati odziv i ljudima govoriti da iziđu i glasuju. Upravo zato sam odlučio kandidirati se na listi Mosta, na zadnjem mjestu”, rekao je u razgovoru za Večernji list.

“Nazivali su me čobanom, ali ja se ne stidim toga što sam iz ovih krajeva, što sam muzao krave, što sam na tržnici prodavao mlijeko. Ja sam iz seljačko-radničke obitelji, ćaća mi nije imao vikendicu i nisam se odmarao na moru, nego radio u poljoprivredi. Ni u Bruxellesu se neću stidjeti. U Sabor sam došao sa sinjskom kapom, u Europski parlament, budem li izabran, doći ću u cijeloj sinjskoj odori. Neću biti kao oni s kravatom koji su stvarani u diplomatskim inkubatorima da vode SDP, HDZ i državu. Ja sam aktivist, borio sam se za bolje zdravstvo u Sinju i Dalmaciji, protiv projekata koji su štetili okolišu itd. Sve to prenio sam i u Sabor i znam da ću se i u Bruxellesu, pošalje li me narod tamo, maksimalno boriti za Hrvatsku sa svim ljudima koji mogu pomoći, da ću lobirati za Hrvatsku. Ja ne jedem ljude, nikoga ne mrzim, volim iskreno razgovarati. Pogledajte slučaj Ive Sanadera! Danas ga prozivaju, a 2007. godine meni su kao jedinom Sinjaninu u povijesti zabranili da sudjelujem u Sinjskoj alki zato što sam mu se usprotivio. Sada Sanadera cipelare svi koji su mu tada u plavim šuškavcima pljeskali”, poručuje Bulj.

O radu u Saboru i referendumu Narod odlučuje

“Izmjene Poslovnika su isforsirali HDZ i SDP jer žele hrvatskom parlamentu oduzeti moć odlučivanja. Kad su donijeli taj poslovnik stavio sam flaster na usta da upozorim da je to smanjenje slobode govora zastupnika. Mi smo do tada mogli otvarati teme važne za naše građane. Redovite jutarnje stanke ne mogu to nadoknaditi jer je uloga narodnog zastupnika ukazati na problem kad god se ukaže. HDZ-u i SDP-u to nije odgovaralo, oni su svoj nerad i svoju aktivnost prikrili poslovnikom kojim su ograničili one koji rade. Isto tako su pljunuli u lice 400.000 naših građana kojima nisu omogućili referendum, a ni nama nisu htjeli pokazati nevažeće potpise.”

O odnosu sa Srbijom

“Ovi iz diplomatskih inkubatora tezgare našim interesima, dopuštaju Srbiji da otvara pregovaračka poglavlja iako to ne bi smjela dok ne da podatke o zadnjem imenu s popisa nestalih. Ali to je pitanje odnosa u Vladi. Kada se slavi Oluja, pola Vlade je u Kninu, a pola u Bačkoj Palanci gdje četnik Vučić vrijeđa Oluju”, jasan je u svojim kritikama.

O migrantima

“Na našoj listi imamo Nizara Shoukryja koji je dobio nagradu kao čovjek koji je puno pomogao migrantima koji su tada bili tranzitno usmjereni prema EU. Međutim, s Marakeškim sporazumom sve su se naše susjedne države zatvorile, a Hrvatska je ostala izložena i poslušnički slijedi ono što zastupaju Juncker, Tusk i Angela Merkel. Hrvatska ratove nije producirala, producirali su ih oni koji sada zagovaraju da Hrvatska bude otvoreno područje i tampon-zona između migranata i EU. Oni grade zidove, a Hrvatsku su ostavili u zapećku. Mi tu moramo imati pametnu i jasnu politiku i ne dopustiti da ostanemo u zapećku. Moramo biti ravnopravni u EU. Ako smo u Uniju ušli samo da budemo tržište za njihove proizvode, a da naši mladi za novac koji se izvlači iz Hrvatske preko banaka i telekoma rade u Njemačkoj, onda to ne valja. Moramo se boriti i lobirati za hrvatske interese, a ne za interese EPP-a, socijaldemokrata, zelenih, liberala, konzervativaca i ne znam koga sve ne”.

O EP i s kim će biti

“Znate s kim ćemo biti, s onima koji budu podržavali naše prijedloge zaštite nacionalnih interesa, ali nikako neću biti tamo gdje je fašist Tajani. Ili četnik Vučić. Ni blizu! Tamo će se čuti hrvatski glas jer se mora čuti. Bez obzira na to koliko Bruxelles ima svjetala, on je za Hrvatsku taman. Tamo treba netko upaliti hrvatsko svjetlo! Da se čuje da je u Europskom parlamentu i netko iz Hrvatske. To ćemo mi učiniti. Ja sam spreman sa svima razgovarati, spreman sam ih i počastiti, oni vole dalmatinski pršut, ali naravno, da se pritom ne napiju kao neki premijerovi prijatelji”, ističe.

 

Izvor: narod.hr

Foto: Romeo Ibrišević