• Home
  • Miro Bulj za Narod.hr: ‘Kuščević mi je otvoreno rekao da će on učiniti sve da do referenduma ne dođe, zbog toga treba dati ostavku!’

Miro Bulj za Narod.hr: ‘Kuščević mi je otvoreno rekao da će on učiniti sve da do referenduma ne dođe, zbog toga treba dati ostavku!’

Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta, u razgovoru je za Narod.hr otkrio detalje neobičnog susreta s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, nakon emisije Otvoreno 19. rujna te je prokomentirao zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca, zahtjeve za tematskom sjednicom o njemu te prosvjed u Vukovaru.

Miro Bulj: ‘Kuščević nam je jasno rekao da će srušit referendum o promjeni izbornog sustava’

Kako navodi zastupnik Bulj, ministar Kuščević je prilično jasno i bez ustezanja priznao kako će učiniti sve da propadne referendum GI Narod odlučuje. Bulj također dodaje da bi Kuščević trebao dati ostavku zbog svog ponašanja po pitanju referenduma GI Narod odlučuje.

“On je jasno rekao da će srušiti taj referendum i sve što se događa vezano za provjeru potpisa, događa se ciljano. Naravno, to će izazvati ogroman revolt kod ljudi, jer nema ništa pravičnije od toga da narod odluči o referendumskom pitanju. Međutim, on će sve napraviti da do referenduma ne dođe, a zbog toga bi trebao čak i dati ostavku. Ne može se on rugati s ljudima, biračima, onima koji su skupljali te potpise, ne može ne dozvoliti promatrače…”, kazao je Miro Bulj te dodao da mu savjetuje da ne pokušava opstruirati referendum.

Još jedna Kuščevićeva laž: predstavnici GI Narod odlučuje nisu bili pozvani na službeni sastanak u MU- pročitajte transkript razgovora

“Ovako provociraju narod, on će to zasigurno napraviti. Napravit će sve da ne dođe do referenduma”, dodaje Bulj.

Milorad Pupovac i prosvjed u Vukovaru

U razgovoru se dotaknuo i saborskog zastupnika Milorada Pupovca te zahtjeve koji su postojali za tematskom sjednicom.

“Meni o Miloradu Pupovcu ne treba tribina. On je iskazao svoj stav u Bačkoj Palanci na četbičkom derneku, dok je stajao uz četnika Vučića koji je govorio o Hrvatskoj kao nacističkoj državi. Tada je šutio, a njegova šutnja sve je rekla”, ističe Bulj i dodaje da je Pupovac na vlasti u Hrvatskoj.

Međutim, potrebna je tematska sjednica o zločinima počinjenim nad Hrvatima tijekom Domovinskog rata, mišljenja je naš sugovornik.

“Da institucije rade svoj posao ne bi bilo niti prosvjeda u Vukovaru. Prosvjed je legitimno iskazivanja stava građana o institucijama i njihovom radu”, jasan je Bulj po ovom pitanju.

Također se osvrće na gostovanje Milorada Pupovca u Nedjeljom u 2 kod voditelja Aleksandra Stankovića gdje je kazao kako on Hrvatsku nikada nije nazvao ustaškom državom.

Pupovac: “Jeste li vi mene ikada čuli da nazivam Hrvatsku ustaškom državom?”

“Ma njegova glasna šutnja sve govori, ne mora se opravdavati niti nešto tvrditi. Meni je Pupovac jasan, šutnja je sasvim dovoljna i njegovo prisustvo u Bačkoj Palanci. Uostalom, ne može on govoriti da predstavlja sve Srbe u Hrvatskoj. Tko predstavlja 10 000 Srba koji su branili Hrvatsku? Ja se više borim za Srbe, nego on. U Dalmatinskoj zagori i oni žive teško kao i Hrvati. Bolje da se brine kako mu žive ljudi na terenu”, oštar je Miro Bulj.

Zašto HDZ laže da je Pupovac glasovao za Zakon o braniteljima?

Dodaje, i u njegovom selu žive Srbi o kojima se on sam brine.

“Zbog čega se Pupovac i SDSS predstavljaju kao jedini koji zastupaju srpsku nacionalnu manjinu? Ja živim u selu u kojem postoji i srpska nacionalna manjina, pošteni ljudi, branitelji, rade… brinem o njima kao i o Hrvatima koji žive tamo. Pupovac niti ne zna kako im je i na kakav način žive”, zaključuje saborski zastupnik Mosta.

Izvor: narod.hr

Foto: fah