• Home
  • Prof. Miljenko Marić šaljivo objasnio: ‘Svima koji su počinili zločin namjere da se referendum održi, garantira se oprost od kaznene odgovornosti’

Prof. Miljenko Marić šaljivo objasnio: ‘Svima koji su počinili zločin namjere da se referendum održi, garantira se oprost od kaznene odgovornosti’

Profesor filozofije i sociologije Miljenko Marić, u šaljivom postu osvrnuo se na građanske inicijative, uspoređujući ih sa zločinom. Marić je u objavi, slijedom stajališta vladajućih prema referendumima koje nastoje otežati i onemogućiti, napisao:

“Svima koji su počinili zločin namjere da se referendum održi, kao i onima koji su koordinirali ili volontirali da se narod sukladno Ustavu izjasni o nekom pitanju koji ga se tiče zaokružujući ZA ili PROTIV postavljenog pitanja garantira se oprost od kaznene odgovornosti.”, napisao je Marić, koordinator GI Narod odlučuje za Sinjsku krajinu te predsjednik Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja.

>(VIDEO) Miljenko Marić iz GI Narod odlučuje: ‘Promjena izbornog sustava preduvjet je svih promjena u Hrvatskoj’

Njegov post prenosimo u cijelosti.

Zakona o općem oprostu za zločine počinjene u referendumskim inicijativama
Članak 1.
Svima koji su počinili zločin namjere da se referendum održi, kao i onima koji su koordinirali ili volontirali da se narod sukladno Ustavu izjasni o nekom pitanju koji ga se tiče zaokružujući ZA ili PROTIV postavljenog pitanja garantira se oprost od kaznene odgovornosti.
Članak 2.
Ovaj Zakon je u primjeni od 15.01.1991.g. retraktivno i svima koji su njime obuhvaćeni DORH garantira trajni imunitet i oslobađanje od progona.
Članak 3.
Svaka riječ ovog zakona ima se tumačiti doslovno.
Hrvatski sabor 18.11.2019.g.
Orwellova “Životinjska farma” i Huxleyev “Vrli novi svijet” već daju prve rezultate.

UIO upozorava na brojne prepreke koje donosi HDZ-ov/SDP-ov zakon

Podsjetimo, uoči jučerašnjeg početka sjednice Hrvatskog sabora na kojoj je bilo prvo čitanje Zakona o financiranju političkih aktivnosti, konferenciju za medije održala je udruga U ime obitelji koja upozorava na onemogućavanje narodnog referenduma zakonom u ovakvom obliku.

>(VIDEO) Predsjednik Živog zida novi Zakon o referendumu usporedio s ‘puzajućom diktaturom’

>(VIDEO) Grmoja: ‘Za vladajuće je samo mrtav referendum dobar referendum’

>(VIDEO) ‘Otvoreno’: Što je Luka Mlinarić iz Narod odlučuje rekao o financiranju političkih stranaka i referenduma’

“Građanska referendumska inicijativa koja nastaje ad hoc izjednačava se s političkom strankom koja ima administraciju i zaposlenike i dobiva mjesečno 35 000 kuna po zastupniku iz državnog proračuna. Postavljaju se prepreke za same organizatore, koji su u najvećem dijelu građani volonteri, koji trebaju u roku od osam dana nakon završetka prikupljanja potpisa podnijeti čak četiri različita izvješća”, rekao je Ivan Munjin,član Upravnog odbora udruge U ime obitelji.

>Sladoljev za Narod.hr: ‘Novi zakon je ubojica referenduma i referendumskih inicijativa!’

Mažda Hdagha, volonterka udruge U ime obitelji, je podsjetila da je DIP u komentaru na SDP-ov Zakon iz 2015. poručio da je potrebno pojednostavniti financiranje referendumske inicijative i da se na političku stranku i referendumsku inicijativu ne mogu primjenjivati iste odredbe o financiranju.

“Smatramo da bi bilo odgovorno da zastupnici odbace ovaj zajednički HDZ-SDP-ov Zakon kojim se želi spriječiti nas građane da financiramo narodne, građanske referendume pomoću kojih predstavljamo korektiv onih koji su na vlasti”, rekla je Hdagha.

>(FOTO, VIDEO) U ime obitelji: Zakon o financiranju stranaka je Plenkovićevo oružje protiv referenduma

Izvor: narod.hr

Foto: Facebook Miljenko Maric