• Home
  • Tribina GI Narod odlučuje u petak u Zadru – ‘Odlučuje li narod zaista?’

Tribina GI Narod odlučuje u petak u Zadru – ‘Odlučuje li narod zaista?’

Građanska inicijativa Narod odlučuje održat će u Zadru tribinu naziva: Odlučuje li narod zaista? Tribina o referendumu i Izbornom zakonu.

Nakon uspješnih tribina u Splitu i Zagrebu i Zadrani će moći poslušati zanimljivu raspravu u prostorima Matice hrvatske, Ulica don Ive Prodana 1, Zadar, u 19:30

(FOTO) Održana uspješna tribina GI Narod odlučuje u Splitu: “Hrvatska ne može biti talac Plenkovića”

Na tribini sudjeluju Krešimir Miletić, univ. spec. act. soc. i mag. ing. agr. Tvrtko Krpina, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Podsjetimo, GI Narod odlučuje obavijestio je i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović o nepravilnostima i kontaminaciji cijelog referendumskog procesa – od opstrukcija s kojima su se susretali pri samom prikupljanju potpisa pa do netransparentnosti provjere potpisa i uvida u navodno nevažeće potpise.

“U teatru apsurda ministra Kuščevića i premijera Plenkovića se radi o 80 000 potpisa koje skrivaju od Inicijative kako bi onemogućili pravovaljanu provjeru i zaštitili svoje partikularne interese i strukturu zlouporabe moći koje upravo ova referendumska inicijativa nastoji poništiti. Time su dosegli novo dno hrvatske politike i zato smo bili kod predsjednice RH kao najviše pučke pravobraniteljice za koju vjerujemo da će slijedom svojih ovlasti doprinijeti da se cijela priča vrati na početak, omogući provjera potpisa i u konačnici da se osigura volja naroda odnosno – referendum za pravedniji izborni sustav”, tom je prigodom rekao Hrvoje Pende, član Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

“Tijekom cijele provjere potpisa se nije gledalo na ono što je najvažnije u cijeloj priči – namjera građana da se referendum raspiše. Očekujemo da preko 400 000 građana dobije svoju zadovoljštinu i da se raspiše referendum za pravedniji izborni sustav! ”, istaknula je Natalija Kanački.

GI Narod odlučuje izvjestila predsjednicu RH o sprječavanju pregleda potpisa od strane premijera Plenkovića

Izvor: narod.hr

Foto: Fotomontaža (narod.hr)