• Home
  • (VIDEO) Bulj: ‘Hrvatska je na razini Sjeverne Koreje po pitanju referenduma, Kuščević je grobar referenduma’

(VIDEO) Bulj: ‘Hrvatska je na razini Sjeverne Koreje po pitanju referenduma, Kuščević je grobar referenduma’

Most NL poručio je u utorak kako smatra neprihvatljivim da u Hrvatski sabor, u zastupničke klupe, dolazi bivši ministar uprave, “ubojica referenduma”.

> Kuščević za svoj pad prozvao Željku Markić

> (FOTO, VIDEO) GI Narod odlučuje traži smjenu premijera Plenkovića i ministra Kuščevića

“Nakon ove relativno kratke rasprave o izuzetno važnoj temi, nemojmo zaboraviti da je sindikalnu građansku inicijativu potpisalo je gotovo 750.000 građana – gotovo točno dvostruko više nego što je bilo potrebno za raspisivanje referenduma. Svaki 5. građanin je potpisao taj zahtjev.” – podsjetio je dr. sc. Robert Podolnjak, koji je rekao da Most neće podržati zaključak kojim se poziva Vlada da izvrši provjeru broja i vjerodostojnosti potpisa GI “67 je previše”.

“Zbog toga predlažemo amandman na predloženi zaključak, kojim se poziva DIP da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa i da ono izvijesti Hrvatski sabor o tome jesu li ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma.” – rekao je Podolnjak.

“Mi smo postali na razini Sjeverne Koreje što se tiče pitanja referenduma. Hrvatska je za svoju samostalnost utabala put referendumom. A to je bilo u vrijeme kada je diktator Miloševič bio na vlasti, tada smo imali referendum. A sada, kada je Andrej Plenković, mi nemamo mogućnost da provedemo referendum.” – rekao je Miro Bulj, koji je sada već bivšeg ministra Kuščevića nazvao “grobarom referenduma” te naglasio:

“40.000 potpisa je proglašeno nevažećima, a mi u Saboru nikada nismo dobili te potpise na uvid. Pljunulo se u lice 40.000 ljudi.”

“Raspravljamo o referendumu, a u Sabor nam dolazi bivši ministar koji je ubojica referenduma, smatramo to neprihvatljivim”, rekao je ‘mostovac’ Marko Sladoljev u saborskoj raspravi o prijedlogu Odbora za Ustav da se potpisi za referendum inicijative “67 je previše” pošalju Vladi na provjeru.

Bivšem ministru uprave Sladoljev predbacuje da je srušio referendum o izbornom zakonu, pa traži od Sabora da taj referendum raspiše.

Vladajući HDZ Sladoljev je prozvao da je “i inače” protureferendumski raspoložen, da mu ne pušu referendumske inicijative kad je na vlasti.

Ne vjerujemo da će se odnos prema referendumu promijeniti ako dođe neki drugi ministar, pogotovo Josipa Rimac, naveo je zastupnik, ističući da je Most NL uvijek za referendumske inicijative, jer volju građana smatra najbitnijom.

Izvor: narod.hr/hina

Foto: snimka zaslona