• Home
  • (VIDEO) Dr. sc. Sanja Bilač o Kuščevićevom izvješću: ‘Na kojem bi sudu ovakvo tumačenje potpisa državnih službenika bilo prihvaćeno kao temelj presude?’

(VIDEO) Dr. sc. Sanja Bilač o Kuščevićevom izvješću: ‘Na kojem bi sudu ovakvo tumačenje potpisa državnih službenika bilo prihvaćeno kao temelj presude?’

“Prema Izvješću Vlade, većina nevažećih potpisa odbačena je zbog tog što su nečitki. Znači nečitkost je kriterij zbog kojeg su potpisi proglašavani nevaljanim. Postavlja se pitanje u kojoj to pravnoj državi, na kojem sudu bi ovakvo tumačenje potpisa djelatnika ili državnih službenika bilo prihvaćeno kao temelj presude? Jedino tko može dati mišljenje valjanosti potpisa je grafolog”, ističe dr. sc. Sanja Bilač, koordinatorica GI Narod odlučuje u izjavi za HRT.

> Dr. Natalija Kanački: Ministar je poručio da tko nema skener, ne može zatražiti uvid u svoj potpis

> Dr. sc. Hrvoje Pende: Kuščevićeva referendumska alkemija

> Kuščević tvrdi: ‘31.000 nečitkih potpisa za prvo i drugo referendumsko pitanje’

> Zašto je ministar Kuščević dvije različite referendumske inicijative stavio u jedno izvješće?

“Klasičnim manipulativnim govorom, ministar Kuščević naglašava njima atraktivne, ali brojem beznačajne neispravnosti, a zamagljuje zonu u kojoj su njegovi upravni alkemičari preko 30.000 potpisa pretvarali u nevažeće i to diskrecijskim pravom odabira što je čitko, a što nečitko”, upozorio je za Narod.hr dr. sc Hrvoje Pende, koordinator građanske inicijative Narod odlučuje.

Podsjetimo, za svako od tri referendumska pitanja vezanih za izmjene izbornog zakonodavstva i otkazivanje Istanbulske konvencije, Ministarstvo uprave tvrdi da je predano nešto više od 40 tisuća neispravnih potpisa.

“Provjerom broja za sva tri zahtjeva jednoglasno je utvrđeno da ni za jedan zahtjev nije prikupljen dovoljan broj potpisa”, iznio je ministar uprave Lovro Kuščević na sjednici Vlade u srijedu.

Igor Peternel brutalno oprao Plenkovića i Kuščevića: “Siguran sam da je i moj potpis poništen”

U izvješću Kuščevićevog Povjerenstva navodi se kako je za prvo referendumsko pitanje GI Narod odlučuje neispravno 40 875 potpisa od sveukupno 412 325, dok je za drugo referendumsko pitanje neispravno 40 666 potpisa od njih sveukupno 407 835.

Izvor: narod.hr

Foto: Snimka zaslona