• Home
  • (VIDEO) Dr. Tomislav Jonjić: ‘Neovisni za Hrvatsku apsolutno podržavaju promjene izbornog sustava’

(VIDEO) Dr. Tomislav Jonjić: ‘Neovisni za Hrvatsku apsolutno podržavaju promjene izbornog sustava’

Gost Bujice dr. Tomislav Jonjić, član predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku, u emisiji je komentirao ovogodišnju komemoraciju na Bleiburgu, ali i izrazio podršku referendumskoj inicijativi Narod odlučuje. Istaknuo je da su u Saboru tri zastupnika iz njihovog kluba bila protiv Istanbulske konvencije, da su u Gradskoj skupštini Grada Zagreba kad se pokušavala progurati rodna ideologija bili bezrezervno protiv.

Naglasio je da apsolutno podržavaju promjene izbornog sustava, “jer je sadašnji izborni sustav koji je već desetljećima na snazi u Hrvatskoj, sustav koji promiče političku korupciju, promiče negativnu selekciju i koji nas je zapravo doveo ovdje gdje jesmo. Izborni sustav i politički sustav je jedan od glavnih krivaca našega današnjega tužnoga položaja kao naroda i države”, naglasio je dr. Jonjić.

Miro Bulj (MOST) za referendum 

Iz Sinja se uživo u emisiju javio Mostovac Miro Bulj, objasnio je zašto podupire referendum za promjenu izbornog sustava i inicijativu ‘Narod odlučuje’.

“U prva dva dana u Cetinskoj krajini prikupljeno je 35 posto potpisa više nego za zadnji referendum! Osnova demokracije je da narod bira tko će ih zastupati, a ne da stranački lideri osobno odlučuju o tome. Zbog toga danas u politici imamo poslušnike koji nemaju svoje stavove. Kada vidimo tko je protiv referenduma – Jandroković, Šeks, Pusićka i Pupovac, onda sam uvjeren da ćemo uspjeti! Vrijeme je da se mijenjaju stvari i zato me ne iznenađuju negativne reakcije HDZ-a i SDP-a jer oni skupa uništavaju Hrvatsku”, naglasio je Miro Bulj.

 

Izvor: narod.hr/Bujica