• Home
  • (VIDEO) Milošević iz SDSS-a komentira GI Narod odlučuje: “Politički referendum usmjeren na manjine”

(VIDEO) Milošević iz SDSS-a komentira GI Narod odlučuje: “Politički referendum usmjeren na manjine”

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević komentirao je u N1 studiju uživo političke teme uz naglasak stavio je na prošlotjedno bacanje kriške limuna i ostatka sendviča na sebe i stranačkog kolegu Milorada Pupovca, što su oni protumačili kao “fizički napad”. Osvrnuo se i na referendumsku inicijativu “Narod odlučuje”.

“Pa oni su koristili jednu antimanjinsku retoriku za prikupljanje potpisa, i ime gospodina Pupovca, kad pogledamo na jednom službenom plakatu stoji “izjednačimo prava manjina s ostalima”, kao mi smo privilegirani.

Na Pupovca i Miloševića bačeni ostatci hrane na Dolcu: SNV se oglasio priopćenjem

Taj referendum i cijela ta procedura i namjera je po meni izrazito antimanjinska i uperena prvenstveno na srpsku nacionalnu manjinu, ne gledam na nju blagonaklono. Imao sam prilike govoriti u saboru i govorit ću u saboru kad bude rasprava na tu temu.

Već smo dosta tinte potrošili ali kako ja to gledam to je čisti politički referendum usmjeren na manjine, jer manjine su kad su predmet referenduma automatski gube”, rekao je Milošević.

(VIDEO) Grmoja poručio Kuščeviću: ‘Vi ste najveći populist, pozdravljate s ‘Hvaljen Isus i Marija’ a opstruirate i referendum i ostalo’

SDSS Milorada Pupovca trenutno ima tri zastupnika u Saboru, koji su joj izbornim zakonom praktički zajamčeni. Na zadnjim izborima, Milorad Pupovac je imao 16.166 preferencijalnih glasova, Mile Horvat 12.175, a Boris Milošević 11.479 glasova.

U Hrvatskoj je na posljednjim izborima za manjinske liste je glasovalo 17.97% pripadnika nacionalnih manjina  – 37 967 od ukupno 211 267 birača nacionalnih manjina. Kod srpske nacionalne manjine, od 138.530 birača za manjinske liste je glasovalo ukupno 19.651 birača.

Ako vam ne paše matematika – jer su ukupno tri zastupnika SDSS-a dobili više preferencijalnih glasova nego cijela stranka – potrebno je pripadnici srpske nacionalne manjine, koja u Saboru ima zajamčena tri mjesta, na svojim glasačkim listićima imaju pravo preferencijalno zaokružiti do tri kandidata pa su birači SDSS-a mogli dati svoje glasove za sva tri njihova kandidata koji su u konačnici osvojili saborski mandat.

Zastupnici nacionalnih manjina značajno povećali saborsku ‘aktivnost’ otkad drže većinu Vladi!

Samostalna demokratska srpska stranka kojoj pripadaju Pupovac i Milošević osnovana je 5. ožujka 1997. godine, u izrazito pročetničkom Borovo naselju, dakle prije završetka tzv. “Mirne reintegracije”. “Na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a, na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana je nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)”, objavile su „Vukovarske novine“ u broju 90 od 15. 03. 1997.

Zastupnik SDSS-a: “Manjine su po samoj definiciji žrtve referenduma”

Na toj skupštini izabran je dvojac Pupovac – Stanimirović da vodi stranku, što rade do sad. Pupovac je u međuvremenu preko druge srpske organizacije koju kontrolira, “Srpskog narodnog vijeća”, izdaje glasilo srpske nacionalne manjine “Novosti”, za koje piše veći dio bivše redakcije Ferala i u kom smo nedavno mogli pročitati kako je “Šupačka Hrvatska nacionalna država šupaka i njihov servis”, a čije se pisanje uglavnom ne razlikuje od ratnohuškačke propagande Slobodana Miloševića iz “Politike”, “Večernjih novosti” i sličnih tiskovina pod kontrolom Socijalističke partije Srbije.

Osim što se te novine ne bave promicanjem interesa srpskog naroda u Hrvatskoj, već ih upravo suprotno tome antagoniziraju s Hrvatima – što posve sigurno nije u interesu niti jednog Srbina u Hrvatskoj osim zasutpnika SDSS-a koji od tog antagoniziranja žive, i to dobro – one su i eklatantan primjer sukoba interesa. Naime, Milorad Pupovac predsjednik je Srpskog narodnog vijeća koje izdaje Novosti. On je također član Savjeta za nacionalne manjine, koji tom tjedniku dodjeljuje sredstva za njegovo izdavanje, a također je član i saborskog Odbora za nacionalne manjine koje nadzire kako se dodjeljuju ta sredstva.

Tko su predstavnici manjina u Saboru koji odlučuju o hrvatskoj Vladi?

Što se samog Borisa Miloševića kao saborskog zastupnika tiče, ostalo je zabilježeno da u vrijeme kada je vladajuću većinu zajedno sa HDZ-om činio Most Milošević se u Saboru za nije registrirao niti jednom kao prisutan. Pupovac je kao prisutan u Saboru u tom periodu registriran samo šest puta.

Otkako Plenkovićeva Vlada vlada uz pomoć SDSS-a, Pupovac se u Saboru pojavio 119 puta, a Boris Milošević čak 114 puta. Treći zastupnik SDSS-a Mile Horvat u Saboru je bio 33 puta, a Dragana Jeckov koja ga je zamijenila na svojem je radnom mjestu bila 115 puta.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona