• Home
  • (ZOOM Z1) Troskot objasnio Kapoviću (RF) sve što treba znati o izbornom sustavu

(ZOOM Z1) Troskot objasnio Kapoviću (RF) sve što treba znati o izbornom sustavu

O referendumu za promjenu izbornog sustava u emisiji Zoom Zagreb Z1 televizije govorili su koordinator GI Narod odlučuje, Zvonimir Troskot, i Mato Kapović iz Radničke fronte.

“U prosjeku skupimo oko 25 tisuća potpisa dnevno. Broj se povećava iz inata građa Republike Hrvatske zbog opstrukcija s kojima se suočavamo na terenu. Moram navesti Rijeku i Samobor koji su građanima onemogućili potpisivanje. Krše se ustavna prava opstrukcijom – građani ne mogu dati svoje mišljenje o pitanjima”, ističe Troskot kojeg je Kapović nekoliko puta u emisiji prekidao napadajući.

“To što su stranke protiv nas, kao i gospodin Kapović, pokazatelj je da smo na dobrom putu”, rekao je Troskot u emisiji u kojoj je objasnio Kapoviću sve što treba znati o izbornom sustavu.

“Broj potpisa svaki dan je sve veći. Očekujem da ćemo skupiti dovoljan broj. Kako će biti na Ustavnom sudu, to ćemo vidjeti jer je to montirani sud, pola sudaca u SDP-ovi, pola HDZ-ovi, a ni jednima ni drugima ne odgovara ova promjena. Prvi referendum je bio besramno ukraden”, poručio je.

“Već najavljuju iz redova SDP-a pooštrenje referendumskih pravila jer se ne žele dovesti u situaciju da im građani iskažu volju i zapravo postrožuju referendum koji je već jedan od najstrožih na svijetu”, zaključio je Troskot.

Emisiju u cijelosti pogledajte ovdje: